Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Senapsgriljerad skinka

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion

Griljering:


  • 2 1/2 kg skinka, kokt eller ugnsbakad

  • 1 msk Dijonsenap
  • 
1 msk sötstark senap
  • 
1 äggula

  • eventuellt 1 tsk potatismjöl

  • 1 dl ströbröd


Så här gör du

  1. Skölj av skinkan. Lägg den sedan i en hög och rymlig kastrull. Häll i kallt vatten, som precis täcker skinkan. Vill man ha extra smaksättning, kan man tillsätta ett lagerblad och några kryddpepparkorn.

  2. Sätt en köttermometer i den tjockaste delen. Koka upp och skumma ordentligt. Lägg på lock och sjud tills termometern visar 70 grader.

  3. Spola av skinkan med kallt vatten. Lägg skinkan i en ugnsfast form med höga kanter. Sätt in en köttermometer, som ställs på 70 grader. Beräkna 1 1/2 timme per kilo i ugn.

  4. Ta ut skinkan och kyl av snabbt. Spara spadet från skinkan, som kan användas till dopp i grytan eller som smakrik buljong till till exempel stuvad grönkål. Ta bort nät och svål, innan skinkan griljeras.

  5. Dubblera ingredienserna, om skinkan är stor. Blanda senap och äggula.

  6. Pensla skinkan med blandningen. Om blandningen verkar väldigt tunn, kan du tillsätta lite potatismjöl. Strö över ströbröd och klappa in brödsmulorna. Du kan också blanda ner ströbrödet i äggblandningen innan du penslar skinkan. Sätt ugnen på 200 graders övervärme.

  7. Placera skinkan i mitten av ugnen. Passa den noga så att den inte bränns. Beräkna 10-15 minuter.