Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Julskinka griljerad med senap, kardemumma och ströbröd

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 skinka
  • 1 kokt skinka, ca 2,5 kg

Griljeringssmet

  • 1 äggula
  • 3 msk svensk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk malen kardemumma
  • ca 4 msk ströbröd

Till garnering

  • grönkålsblad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg skinkan på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper. Skär bort svålen, men lämna gärna en fettkant.
  2. Blanda äggula, svensk senap, dijonsenap, socker och potatismjöl till en jämn smet.
  3. Klicka ut smeten i mitten på skinkan och bred ut den i ett jämt lager. Sikta över ströbröd.
  4. Sätt in skinkan i mitten av ugnen. Griljera tills skinkan blivit gyllene, 10-15 minuter. (Passa skinkan noga så att den inte blir bränd.) Ställ skinkan kallt att svalna snabbt.
  5. Skär skinkan i fina skivor inför serveringen. Garnera med grönkålsblad.