Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Julskinka med ­apelsin­griljering

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En väldigt god griljering till julskinka!

Ingredienser

1 portion
  • 1 julskinka
  • 1 färdigkokt julskinka, 3-4 kg
  • Griljering:
  • 1 äggula
  • 2 krm nystött kryddpeppar
  • 3 msk skånsk senap
  • rivet skal av 1/2 apelsin
  • 1 msk sirap
  • 1/2 msk potatismjöl
  • 2-3 msk ströbröd
  • kryddnejlikor

Så här gör du

  1. Ta bort nät och svål från skinkan. Om fettlagret är tjockt, skär bort en del så att det blir jämntjockt.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda äggula, kryddpeppar, senap, apelsinskal, sirap och potatismjöl.
  3. Bred blandningen över skinkan och strö över ströbrödet. Stick i kryddnejlikor som garnering.
  4. Låt skinkan få fin färg i mitten av ugnen, det tar cirka 15 minuter.