Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Julsallad med vallmodressing

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 12 brysselkål
  • 2 msk rapsolja
  • 6 dl hackad grönkål
  • salt och peppar
  • 1 klyfta rödkål, cirka 300 g
  • 1 apelsin, vältvättad
  • 125-150 g grönmögelost, till exempel Saint Agur
  • 3-4 msk granatäppelkärnor

Dressing

  • 1 tvättad citron, finrivet skal
  • 4 msk färskpressad citronsaft
  • 1 msk flytande honung
  • 4 msk rapsolja
  • 1/2 msk vallmofrö, gärna blå
  • 1 krm salt

Så här gör du

  1. Vispa ihop ingredienserna till dressingen.
  2. Ansa och dela brysselkålen i blad. Fräs i olja under lock i 3 minuter eller tills de är nästan mjuka. Rör om då och då.
  3. Tillsätt grönkål och fräs i cirka 3 minuter. Salta och peppra. Låt kalna.
  4. Ansa rödkål och skär den i tunna strimlor, använd gärna mandolin.
  5. Blanda all kål på ett fat. Toppa med tunna apelsinskivor och bitar av osten.
  6. Garnera med granat­­­ äppel­kärnor. Servera med dressingen.