Logga in här

Julpizza med skinka och torkad frukt

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 bitar

Deg:

  • 15 g jäst
  • 1 ¼ dl vatten
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 msk olivolja
  • cirka 3 dl vetemjöl

Fyllning:

  • 1 tjock skiva julskinka, cirka 100 g
  • 100– 150 g stiltonost
  • 1–1 ½ dl strimlade torkade fikon
  • ¾ dl valnötter
  • 2 msk olivolja
  • 1–1 ½ msk flytande honung
  • 2 färska fikon

Så här gör du

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, olivolja och mjöl. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under duk cirka 1 timme.
  2. Ta upp och arbeta degen på mjölat bord. Kavla ut till en platta. Flytta över till en plåt.
  3. Fintärna skinkan och smula osten. Fördela ost, skinka, fikon och nötter över pizzan. Ringla över olivolja. Låt jäsa utan duk cirka 20 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda i mitten av ugnen 15–20 minuter. Ta ut och ringla över honung.
  5. Skär i bitar vid servering och garnera med färska fikonklyftor.