Julmustkola – enkelt recept

Mitt kök
Ingredienser
1 kolor
- 1,5 dl grädde
- 1 dl ljus sirap
- 0,5 dl vit sirap
- 2 dl strösocker
- 1,5 dl julmust
Topping
- havssalt eller flingsalt
Så här gör du
- Rör ihop alla ingredienser till kolan i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och sänk sedan till medelvärme.
- Låt koka i ungefär 30-40 minuter, tills kolan nått 125°C.
- Häll kolan i en bakplåtspappersklädd form, ungefär 20×20 cm.
- Låt stelna ett par timmar, gärna över natten i rumstemperatur. Toppa med salt om du vill! Skär sedan kolan i fina bitar.
6 kommentarer om "Julmustkola – enkelt recept"

Du kanske även gillar
Populära recept
Ola Forslin
När jag smakade under tiden så tänkte jag att det här must jag göra igen. Men blev besviken på resultatet, mustsmaken är borta och det smakar bara knäck/kola. Det blev fint med flingsalt men det lyfte inte smaken som till choklad.
Det blev inget jag muste göra igen
Mitt Kök
Hej Ola! Tråkigt att höra, smaken är ju som baken. Men tack för din kommentar! /Stina, webbredaktör Mittkök.se
Sandra Waltersson
Vad är syftet med att använda vit sirap? Kan man ersätta med mer ljus sirap eller agave, eller något annat?
Isabelle Björkegren
Funkar det att byta ut grädden mot havrebaserad grädde? (mjölkproteinallergi i familjen)
Mitt Kök
Hej,
Ja, det går bra att byta ut grädden mot havrebaserad grädde eller sojagrädde.
Mvh, Mitt kök-redaktionen
Ewa Pettersson
Hej
Blev lite förundrad över att det inte är något smör i… stämmer det? ?