Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Julkryddade vårrullar med rödkål

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

16 stycken
  • 4 ark kyld filodeg, cirka 30 x 40 cm
  • 4 msk smält smör, cirka
  • svart sesamför

Fyllning

  • 250 g rödkål
  • 1 rödlök
  • 1 äpple
  • 2 kanelstänger
  • smör
  • 3 krm nystött kryddpeppar
  • salt
  • 100 g fetaost

Så här gör du

  1. Börja med fyllningen: Hacka kål och lök. Fintärna äpplet, behåll skalet.
  2. Stek kål, lök, äpple och kanelstänger i smör i en stekpanna, cirka 10 minuter. Tillsätt kryddpeppar och stek ytterligare cirka 5 minuter. Rör då och då. Smaka av med salt. Låt kallna.
  3. Plocka upp kanelstängerna. Blanda i smulad ost.
  4. Rullarna: Sätt ugnen på 225 grader. Täck filodegen med en fuktig kökshandduk så torkar den inte. Dela varje filoark i fyra bitar.
  5. Lägg 1–2 msk fyllning längs ena kortsidan på varje degbit. Vik in långsidornas kanter och rulla ihop till rullar.
  6. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med smör. Strö på sesamfrö.
  7. Grädda i mitten av ugnen tills rullarna är spröda och har vacker färg, cirka 8 minuter.