Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Julknäckebröd

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion
  • 25 g jäst
  • 2 ½ dl vatten
  • 1 msk ljus sirap
  • ½ msk salt
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 1 tsk anisfrö
  • 3 ½ dl grovt rågmjöl
  • 2 ½ dl vetemjöl

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 230 grader.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg.
  3. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylen i cirka 30 minuter.
  4. Ta ut degen och lägg den på ett lätt mjölat bakbord. Dela upp degen i två bitar och forma varje bit till en bulle. Kavla ut bullarna, cirka 3 millimeter tjocka. Stansa ut stjärnor och hål i mitten. Nagga med en gaffel.
  5. Grädda mitt i ugnen på plåtar med bakplåtspapper i cirka 5–6 minuter, tills de fått fin färg.