Julknäckebröd

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
1 portion
- 25 g jäst
- 2 ½ dl vatten
- 1 msk ljus sirap
- ½ msk salt
- 1 msk pepparkakskrydda
- 1 tsk anisfrö
- 3 ½ dl grovt rågmjöl
- 2 ½ dl vetemjöl
Så här gör du
- Sätt ugnen på 230 grader.
- Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg.
- Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylen i cirka 30 minuter.
- Ta ut degen och lägg den på ett lätt mjölat bakbord. Dela upp degen i två bitar och forma varje bit till en bulle. Kavla ut bullarna, cirka 3 millimeter tjocka. Stansa ut stjärnor och hål i mitten. Nagga med en gaffel.
- Grädda mitt i ugnen på plåtar med bakplåtspapper i cirka 5–6 minuter, tills de fått fin färg.

Du kanske även gillar
Populära recept