Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Julig sallad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 12 brysselkål
  • 1 stor morot
  • 150 g druvor
  • 12 valnötskärnor
  • 6 dl hackad grönkål
  • 1 huvud violettsallat
  • 12-16 små salta kringlor
  • 100 g gorgonzola, delad i små bitar

Dressing

  • 3-4 saffranstrådar eller 1/4 krm saffran i påse
  • 1 msk kokande vatten
  • 1/2 citron, saften
  • 1/2 apelsin, saften
  • 2 msk honung
  • 4-5 msk solrosolja
  • 1 krm salt

Så här gör du

  1. Börja med dressingen. Lägg saffranet i kokande vatten och låt dra cirka 5 minuter.
  2. Blanda ihop de övriga ingredienserna till dressingen. Sila ner saffransvattnet och blanda ihop.
  3. Ansa och dela brysselkålen i blad. Skala och skär moroten i långa band, använd potatisskalare. Dela druvorna i små klasar. Hacka valnötskärnorna grovt.
  4. Dela sallaten i blad och lägg dem på ett serveringsfat. Toppa med grönkål, brysselkål och morotsband. Garnera med valnötter, druvor, kringlor och gorgonzola. Servera med dressingen.