Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Julens dubbla syltkakor

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

30 stycken
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl florsocker
  • 200 g smör
  • 1 ägg
  • Pensling:
  • 1 ägg

Garnera med

  • Golden perlini, Dr Oetker

Fyllning

  • 1 dl fast hallonsylt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°
  2. Mixa vetemjöl, potatismjöl, florsocker och smör i bitar i matberedaren med kniven monterad. Eller hacka samman med deg­skrapan på bakbordet. Tillsätt ägg och arbeta till en degboll. Ta upp och vira i plastfolie. Lägg in i kylen 30 minuter.
  3. Kavla ut en degbit på mjölat bakbord. Ta ut runda kakor, cirka 5 centimeter i diameter. Ta ut lika många runda kakor med vågig kant och ta ut en stjärna i mitten med ett litet stjärnmått. Pensla stjärnkakorna med ägg och strö över golden perlini. Lägg dem ovanpå på de släta kakorna. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper. Fyll stjärnhålet med sylt och grädda mitt i ugnen på 175 grader i cirka 10 minuter.
  4. Låt kallna på galler.