Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Jordnötskola med chokladtäcke och kokos


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

50-60 bitar

  • Tid: cirka 30 minuter
  • 
3,5 dl strösocker

  • 1 dl vit sirap

  • 50 g smör

  • 250 g salta rostade jordnötter

  • 200 g mörk choklad

  • 1 nypa salt

  • 1 dl riven kokos eller 2 dl kokosflakes


Så här gör du

  1. Smält strösocker och sirap. Tillsätt smör skuret i tärningar. Koka upp och låt koka samman till en kolaaktig smet i cirka 10-15 minuter (tid beroende på hur stor kastrull du har, är den vidare går det snabbare än om du kokar kolan i en kastrull med mindre diameter. )

  2. Förbered en bakplåt med bakplåtspapper. Pensla bakplåtspappret med matolja. Vänd ner jordnötterna i kolan och bred ut den på plåten. Låt stelna.

  3. Rosta kokosen i en torr stekpanna på medelvärme. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad. Rör ner en nypa salt och pensla chokladen över kolan. Fördela kokosen över och låt stelna innan du skär godiset i mindre bitar.