Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Jordnötsfudge

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

24 bitar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl jordnötssmör, krämigt eller med bitar
  • 50 g mjölkchoklad
  • 1 dl salta jordnötter, hackade

Så här gör du

  1. Koka upp grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull och låt sedan sjuda under omrörning tills blandningen är 120 grader.
  2. Ta bort från värmen och rör ner jordnötssmör och choklad i bitar tills smeten är blank och fin.
  3. Vänd ner jordnötterna.
  4. Häll fudgen i en form klädd med bakplåtspapper. Toppa med hackade jordnötter.
  5. Låt stå i rumstemperatur i minst 6 timmar innan du skär upp fudgen i lagom stora munsbitar.