Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Jordnötsbollar

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Underbara bollar med dadlar, jordnötssmör och nötter. Fria från socker och gluten. Gör en blandning av kakao och mandelmjöl att rulla bollarna i.

Ingredienser

20 bollar
  • 10 dadlar, urkärnade
  • 2 dl mandelmjöl
  • 4 msk jordnötssmör, sockerfritt
  • ½ dl salta jordnötter eller cashewnötter
  • 3 msk kokosolja
  • 1 dl linfrön

Att rulla i

  • 2 msk kakao
  • 1 dl mandelmjöl

Så här gör du

  1. Mixa dadlarna.
  2. Tillsätt mandelmjöl och jordnötssmör och mixa.
  3. Tillsätt nötter och kokosolja och mixa.
  4. Blanda i linfrön.
  5. Rulla bollar av dadelmixen och lägg på ett fat.
  6. Blanda kakao och mandelmjöl på en tallrik.
  7. Rulla några bollar i taget i mjöl- och kakaoblandningen.
  8. Lägg in bollarna i en lufttät burk och förvara dem i kylen.