Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Jordnötsbakad lax med glasnudlar

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 20 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g laxfilé i 4 bitar
  • 1 tsk honung
  • 2 dl saltade rostade jordnötter
  • 200 g glasnudlar
  • 1 tsk salt
  • 3 msk ljus soja
  • 3 msk risvinäger
  • 3 msk färsk riven ingefära
  • 1 dl finhackad mynta
  • 1 dl finhackad thaibasilika
  • 1 dl rostad lök

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Krossa jordnötterna i en mortel.
  3. Smeta in laxen med honungen och rulla den sedan i jordnötterna.
  4. Lägg laxbitarna i en ugnsfast form och baka i ugnen i 10 minuter.
  5. Medan laxen vilar så koka upp 1 liter vatten. Lägg glasnudlarna i en skål med 1 tsk salt. Häll det kokheta vattnet på nudlarna och låt stå och dra i 2 minuter. Skölj nudlarna i kallt vatten.
  6. Häll soja, vinäger, ingefära och örter på nudlarna och blanda.
  7. Ta ut laxen och låt vila i 2–3 minuter.
  8. Servera laxen med nudlarna och strö över lite rostad lök.