Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Jordnöts- & marshmallowstryfflar

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Smaskigaste tryfflarna! Ät dem själv eller lägg dem i en fin burk och ge bort. Kondenserad mjölk utan socker finns i välsorterade livsmedelsbutiker.

Ingredienser

30 tryfflar
  • 75 g smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 ¼ dl kondenserad mjölk utan socker
  • 4–5 dl minimarshmallows
  • 1 ½ dl jordnötssmör
  • 200 g choklad, vitt och/eller mörk
  • strössel
  • eventuellt florsocker

Så här gör du

  1. Smält smöret i en släpplättstekpanna med höga kanter eller gryta. Blanda i socker och den kondenserade mjölken, koka upp under omrörning på medelstark värme. Koka under omrörning i cirka 3 minuter. Låt massan sjuda i cirka 10 minuter tills den tjocknar. Passa noga och rör om då och då så att det inte kokar över.
  2. Ta pannan från värmen. Blanda i marshmallows och jordnötsmör. Häll och bred ut tryffelmassan i en liten långpanna eller matlåda klädd med bakplåtspapper. Täck med plastfilm och låt kallna i rumstemperatur.
  3. Låt tryffelmassan stelna i kylen i 4–5 timmar eller över natten. Forma massan till bollar, runda och/ eller äggformade. Ställ i frysen cirka 15 minuter.
  4. Smält under tiden valfri choklad, enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna i cirka 10 minuter.
  5. Doppa tryfflarna i chokladen, en i taget, med hjälp av två gafflar. Lägg dem efterhand på en bricka med bakplåtspapper. Garnera enligt tycke och smak med ringlad choklad och/eller strössel. Låt stelna i kylen.
  6. Låt gärna några chokladdoppade tryfflar stelna och rulla dem i florsocker inför serveringen.