Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Jordnötssmörkakor med hallonsylt

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

40 stycken
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl jordnötssmör
  • 2 dl råsocker
  • 1 st ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk salt
  • 1 dl hallonsylt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Vispa smör, jordnötssmör och råsocker med elvisp tills det är ljust och luftigt. Vispa ner ägg och vaniljsocker.
  3. Blanda mjöl med bakpulver och salt i litermåttet. Blanda om ordentligt med en gaffel. Rör ner i smeten tills du får en jämn deg.
  4. Svep in degen i plastfolie och lägg in den i kylskåpet i 30 minuter.
  5. Dela degen i 40 bitar och rulla bitarna till bollar, lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Gör en grop med tummen och klicka i lite sylt. 7. Grädda kakorna i 20–25 minuter eller tills de fått färg.
  7. Lägg på lite extra sylt på kakorna när de kommer ut.
  8. Låt svalna, gärna på ett galler. Förvara kakorna i en kakburk.