Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Jordgubbstiramisu


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 personer

  • 10-12 savoiardokex

  • 400 g jordgubbar

  • 200 mascarponeost

  • 2 äggvitor

  • 3/4 dl strösocker

  • 1/2 dl limoncello

  • rivet skal av 1/4 citron


Så här gör du

  1. Vispa äggvitorna till en maräng genom att tillsätta sockret i omgångar. Rör mascarponen luftig med det rivna citronskalet och vänd in marängen.

  2. Häll limoncellon på en liten tallrik. Vänd snabbt savoiardokexen i limoncellon. Fördela kexen i portionsformar eller glas. (Dela eventuellt kexen på längden).

  3. Skölj, snoppa och skär jordgubbarna i kvartar. Fördela jordgubbarna i formarna och täck med mascarponekräm.