Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Jordgubbspaj med vit chokladkräm

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 50 st har redan röstat

Ingredienser

8 bitar
  • 200 g smör
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 1 kylskåpskallt ägg
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2-3 msk iskallt vatten

Fyllning:

  • 200 g vit choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 250 g mascarpone
  • 200 g cream cheese, till exempel Philadelphia
  • 1 dl florsocker

Till garnering:

  • 2 askar jordgubbar, 1 liter
  • florsocker
  • ekologisk odlad jordgubbsplanta med blommor

Så här gör du

  1. Tärna smöret och låt det ligga i rumstemperatur ca 20 minuter.
  2. Blanda mjöl och socker. Tillsätt smöret och nyp ihop till en smulig massa. Tillsätt ägget, vinägern och vattnet och arbeta ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp ca 15 minuter. Tryck ut degen i en pajform, cirka 22 centimeter i diameter, så att den kommer upp lite över kanten. Ställ i frysen ca 30 minuter.
  3. Värm ugnen till 225 grader. Grädda pajskalet i mitten av ugnen 15-20 minuter eller tills den är genomgräddad och fått fin färg. Låt kallna och lägg på serveringsfat.
  4. Gör chokladspån av hälften av chokladkakan med hjälp av potatisskalare. Värm chokladen då och då med handflatan, blir då lättare att rulla spån. Lägg chokladspån på ett fat med bakplåtspapper och förvara i frysen till garneringen.
  5. Hacka resten av chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör om tills chokladen smält.
  6. Vispa ihop mascarpone och cream cheese i en bunke. Vispa i florsockret.
  7. Blanda i den smälta chokladen och vispa ihop till kräm.
  8. Lägg krämen i pajen. Garnera med jordgubbar, chokladspån och jordgubbsblommor.
2 kommentarer om "Jordgubbspaj med vit chokladkräm"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till LottaT

      Hej LottaT!
      Det hade visst hamnat lite fel. Det ska vara 1,5 dl vispgrädde i fyllningen.

      Hälsningar Mitt Kök-redaktionen