Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Jordgubbspaj med vaniljgrädde

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Baka en ljuvlig paj fylld med skivade jordgubbar. Vispgrädde smaksatt med vanilj är gott att servera till.

Ingredienser

12 bitar

Jordgubbspaj

  • 200 g smör
  • 2 dl kokosmjöl
  • 4 dl mandelmjöl
  • 2 dl lättströ
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 ägg
  • 800 g jordgubbar

Vaniljgrädde

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk lättströ eller sötströ
  • 1/2 tsk vaniljpulver

Så här gör du

  1. Jordgubbspaj: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär smöret i bitar och lägg det i en skål.
  3. Blanda alla torra ingredienser och blanda med smöret, blanda till en smulig deg. Tillsätt äggen.
  4. Lägg hälften av pajdegen i botten på en stor pajform, cirka 26 centimeter i diameter.
  5. Snoppa och skiva jordgubbarna. Fördela över pajbotten.
  6. Lägg på resten av pajdegen.
  7. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter.
  8. Vaniljgrädde: Blanda grädden, lättströ eller sötströ och vaniljpulver.
  9. Vispa upp grädden och servera till jordgubbspajen.