Jordgubbspaj med vaniljgrädde

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
12 bitar
Jordgubbspaj
- 200 g smör
- 2 dl kokosmjöl
- 4 dl mandelmjöl
- 2 dl lättströ
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 ägg
- 800 g jordgubbar
Vaniljgrädde
- 3 dl vispgrädde
- 1 tsk lättströ eller sötströ
- 1/2 tsk vaniljpulver
Så här gör du
- Jordgubbspaj: Sätt ugnen på 175 grader.
- Skär smöret i bitar och lägg det i en skål.
- Blanda alla torra ingredienser och blanda med smöret, blanda till en smulig deg. Tillsätt äggen.
- Lägg hälften av pajdegen i botten på en stor pajform, cirka 26 centimeter i diameter.
- Snoppa och skiva jordgubbarna. Fördela över pajbotten.
- Lägg på resten av pajdegen.
- Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter.
- Vaniljgrädde: Blanda grädden, lättströ eller sötströ och vaniljpulver.
- Vispa upp grädden och servera till jordgubbspajen.

Du kanske även gillar
Populära recept