Logga in här

Jordgubbsmuffins

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

16 stycken

  • 125 g smör

  • 4 1/2 dl vetemjöl

  • 1 dl socker

  • 2 tsk bakpulver

  • 250 g kesella 10%

  • 2 ägg

  • 75 g mörk choklad

  • 150 g jordgubbar

  • 2 tsk potatismjöl

  • 2 msk kokos


Så här gör du

  1. Smält smöret och låt svalna. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en stor skål. Vispa ner kesella och ägg i smöret.

  2. Vänd ner i mjölblandningen. Hacka chokladen och tärna jordgubbarna. Blandmed potatismjöl och rör ner i smeten.

  3. Ställ muffinsformar i muffinsbleck och klicka i smeten. Strö över kokos och grädda i ugn, 225 grader, 15 minuter.