Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Jordgubbsmousse med mynta

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

8 portiner
  • 3 blad gelatin
  • 400 g jordgubbar
  • 10 färska myntablad
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 1 lime, pressad saft
  • 2 dl vispgrädde

Till servering

  • 1 1/2 dl grädde
  • jordgubbar
  • mynta

Så här gör du

  1. Låt gelatinet ligga i kallt vatten 5 minuter. Skölj och ta bort blomfästet på jordgubbarna. Mixa jordgubbar, mynta och florsocker.
  2. Ta upp gelatinet, krama ur vattnet och smält i en kopp i mikron, cirka 10 sekunder. Blanda gelatinet med 2 matskedar av jordgubbsmixen.
  3. Rör ner gelatinblandningen i resten av de mixade jordgubbarna. Vispa grädden fluffigt mjukt och vänd ner med en slickepott. Fördela moussen i glas och låt stå i kyl minst 3 timmar.
  4. Vid serveringen garneras moussen med klickar av vispad spritsad grädde, jordgubbe och mynta.