Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Jordgubbsmazarin med rabarber

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 20 st har redan röstat

Glutenfri! Lättvispad grädde passar fint till den här läckra mazarinen. Vaniljglass och jordgubbsglass är också gott till. Ljuvligt gott att bjuda på en härlig sommardag!

Ingredienser

8 portioner
  • smör till formen
  • ströbröd, glutenfritt
  • 300 g mandelmassa
  • 75 g smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk majsstärkelse
  • 3 ägg
  • 1 rabarberstjälk
  • 200 g jordgubbar
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 2 msk pärlsocker

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra och bröa en sockerkaksform som rymmer cirka 1 ½ liter eller en springform, 22–23 centimeter i diameter.
  3. Riv mandelmassan fint och lägg den i en skål. Vispa med elvisp och tillsätt smör, vaniljsocker, socker, majsstärkelse och ägg. Häll upp smeten i formen.
  4. Skär rabarbern och jordgubbarna i bitar. Vänd bitarna i en blandning av socker och majsstärkelse. Fördela bitarna över kakan. Strö över pärlsocker och grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter.