Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Jordgubbsmarmelad och nötscones

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

2 burkar

Marmelad

  • 1 kg jordgubbar
  • 1 vaniljstång
  • 2 limefrukter, pressad saft
  • 500 g syltsocker

Nötscones 12 stycken

  • 1 dl valnötter eller hasselnötter
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 50 g smör
  • 2 dl mjölk

Så här gör du

  1. Marmelad: Skölj och ta bort blomfästet och dela jordgubbarna. Lägg jordgubbarna i en gryta. Snitta vaniljstången på längden. Skrapa ur de svarta fröna och lägg vaniljstång och frön i grytan. Tillsätt limesaften och koka, cirka 15 minuter.
  2. Tillsätt syltsockret och koka marmeladen ytterligare, cirka 5 minuter. Ta upp vaniljstången. Häll upp marmeladen i rena och varma burkar. Sätt på locket och låt burkarna stå upp och ner under tiden de svalnar. Förvara burkarna svalt. Servera till nötscones, kakor, kex och som fyllning i tårtor.
  3. Nötscones: Sätt ugnen på 250 grader. Hacka nötterna med vetemjöl, bakpulver och salt i en matberedare med kniven monterad. Tillsätt smöret och finfördela i mjölblandningen. Häll i mjölken och kör till en kladdig deg.
  4. Forma 12 bullar av degen i mjölade händer och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, cirka 10 minuter. Servera sconesen nygräddade med ost och jordgubbsmarmelad.