Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Jordgubbskompott med mandelbiskvier och gräddmjölk

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Mandelbiskvier

  • 100 g sötmandel
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 äggvita

Kompott

  • 500 g färska jordgubbar
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 1/2 dl strösocker

Till servering

  • gräddmjölk

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Mal mandeln till ett fint mjöl. Blanda med socker och äggvita till en smidig smet. Fyll en spritspåse i plast med smeten. Klipp av spetsen.
  2. Spritsa ut smeten till små toppar på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen, cirka 10 minuter. Låt de svalna. Förvara i tät burk.
  3. Kompott: Skölj och ta bort blomfästet på jordgubbarna och skär dem i bitar. Lägg jordgubbar, socker och rivet skal av en väl tvättad citron i en tjockbottnad kastrull. Låt småkoka på låg värme, cirka 15 minuter. Ställ kastrullen i kallt vattenbad. Servera avsvalnad kompott med mandelbiskvier och gräddmjölk.