Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Jordgubbsflarn

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

12 bitar

Vaniljkräm

  • 1 vaniljstång
  • 2 dl mjölk, 3 %
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk majsstärkelse

Flarn

  • 1 rulle kyld rektangulär smördeg, 250 g
  • 2 msk strösocker

Till garnering

  • 500 g jordgubbar
  • florsocker
  • 1 lime, rivet skal
  • citronmeliss

Så här gör du

  1. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljfröna. Lägg vaniljstång och frön i en kastrull med mjölk och grädde. Koka upp och låt stå 15 minuter, så att gräddmjölken drar till sig vaniljsmaken. Ta upp vaniljstången.
  2. Vispa samman äggulor, socker och majsstärkelse i en kastrull. Tillsätt gräddmjölken och sjud krämen på svag värme under vispning tills såsen tjocknar. Låt krämen kallna i kallt vattenbad.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen på en plåt med ett bakplåtspapper. Nagga degen med en gaffel. Strö strösocker över smördegen och grädda i mitten av ugnen, cirka 15 minuter. Låt kallna.
  4. Bred ut vaniljkrämen på flarnet. Skölj och ta bort blomfästet på jordgubbarna. Snitta dem och lägg på flarnet. Sikta över florsocker och riv över limezest. Garnera med citronmeliss.