Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Jordgubbsdessert med rabarber

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Rabarberfyllning med kardemumma

  • 2 rabarberstjälkar, späda
  • 2 msk honung
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk kardemummakärnor, malda i mortel
  • 1 tsk smör

Jordgubbskräm

  • 1 gelatinblad
  • 1 dl jordgubbspuré (mixade jordgubbar)
  • 1 msk flytande honung
  • 3 dl crème fraiche

Till garnering

  • 1 dl färska jordgubbar
  • 1 msk hackad mandel

Så här gör du

  1. Rabarberfyllning: skär rabarbern i bitar.
  2. Lägg rabarber, honung och vatten i en kastrull och koka upp.
  3. Tillsätt kardemumman och koka tills rabarbern är mjuk. Dra av från plattan och rör i smör, låt svalna.
  4. Lägg hälften av rabarberfyllningen i portionsglas.
  5. Jordgubbskräm: lägg gelatinbladet i blöt i en skål med kallt vatten i 5–10 minuter.
  6. Koka upp jordgubbspurén och honungen i en kastrull, lyft upp gelatinet ur vatten och smält det i jordgubbs­ purén. Dra av kastrullen från värmen och rör i crème fraichen.
  7. Lägg på jordgubbskrämen i portionsglasen och toppa sedan med resten av rabarberfyllningen.
  8. Garnering: garnera med färska jordgubbar och mandel.