Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfria jordgubbscupcakes

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

12 stycken

Muffins

  • 125 g smör, mjukt
  • 2 dl sötströ, stevia eller lättströ
  • 2 ägg
  • 4 dl glutenfri mjölmix, till exempel Lailas mjölmix, eller blanda själv
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 ½ dl grekisk yoghurt
  • 1 citron, finrivet skal
  • 3 dl jordgubbar

Frosting

  • 300 g Philadelphia, rumstempererad
  • ½ dl honung
  • 50 g smör, mjukt
  • 2 msk jordgubbspuré (mixade jordgubbar)

Till garnering

  • 6 färska jordgubbar, delade på hälften

Så här gör du

  1. Muffins: sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa smöret och sötströt, stevian eller lättströt poröst.
  3. Tillsätt ett ägg i taget.
  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten växelvis med yoghurten.
  5. Vänd ner citronskalet i smeten.
  6. Skär jordgubbarna i små bitar och vänd i smeten.
  7. Häll smeten i pappersformar i en muffinsplåt (har du inte någon muffinsplåt kan du köpa muffinsformar gjorda av lite grövre papper för mer stadga).
  8. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
  9. Frosting: mixa färskosten och honungen, vispa ihop smöret och jordgubbspurén med elvisp. Mixa i lite i taget av smöret och jordgubbsblandningen (den kan se lite skuren ut men går ihop i färskosten).
  10. Fyll upp i en spritspåse med stjärntyll, spritsa på muffinsen.
  11. Garnering: garnera med jordgubbar.