Glutenfria jordgubbscupcakes

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
12 stycken
Muffins
- 125 g smör, mjukt
- 2 dl sötströ, stevia eller lättströ
- 2 ägg
- 4 dl glutenfri mjölmix, till exempel Lailas mjölmix, eller blanda själv
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 ½ dl grekisk yoghurt
- 1 citron, finrivet skal
- 3 dl jordgubbar
Frosting
- 300 g Philadelphia, rumstempererad
- ½ dl honung
- 50 g smör, mjukt
- 2 msk jordgubbspuré (mixade jordgubbar)
Till garnering
- 6 färska jordgubbar, delade på hälften
Så här gör du
- Muffins: sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa smöret och sötströt, stevian eller lättströt poröst.
- Tillsätt ett ägg i taget.
- Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten växelvis med yoghurten.
- Vänd ner citronskalet i smeten.
- Skär jordgubbarna i små bitar och vänd i smeten.
- Häll smeten i pappersformar i en muffinsplåt (har du inte någon muffinsplåt kan du köpa muffinsformar gjorda av lite grövre papper för mer stadga).
- Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
- Frosting: mixa färskosten och honungen, vispa ihop smöret och jordgubbspurén med elvisp. Mixa i lite i taget av smöret och jordgubbsblandningen (den kan se lite skuren ut men går ihop i färskosten).
- Fyll upp i en spritspåse med stjärntyll, spritsa på muffinsen.
- Garnering: garnera med jordgubbar.

Du kanske även gillar
Populära recept