Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Jordgubbscheesecake

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

10 - 12 bitar

Cheesecake Botten:

  • 200 g digestivekex, ekologiska
  • 50 g vit choklad
  • 75 g smör

Cheesecake fyllning:

  • 250 g jordgubbar
  • 300 g philadelphiaost
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 dl strösocker
  • 1 st lime, rivet skal
  • 1 tsk vaniljsocker

Topping:

  • 3 st gelatinblad
  • 2,5 dl crème fraiche
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk lime, pressad saft

Dekoration:

  • 125 g jordgubbar, delade
  • citronmeliss

Så här gör du

  1. Mixa. Mixa kex och choklad i matberedaren med kniven monterad till en smulig massa. Smält smöret och blanda ner.
  2. Grädda. Kläm fast ett bakplåtspapper i en bakform med löstagbar botten. Klipp bort överflödigt papper. Tryck ut smulorna i bakformen. Grädda i ugnen, cirka 10 minuter.
  3. Blanda. Mixa jordgubbar, philadelphiaost, crème fraiche, majsstärkelse, socker, limeskal och vaniljsocker i matberedaren med kniven monterad.
  4. Fyll. Häll fyllningen i formen. Grädda på näst nedersta falsen, cirka 40 minuter. Låt svalna och ställ sedan in den i kylen för att bli riktigt kall.
  5. Smält. Lägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Blanda crème fraiche och socker i en kastrull. Värm på svag värme, lägg ner de urkramade gelatinbladen och smält under omrörning. Smaksätt med lime.
  6. Dekorera. Låt svalna i kallt vattenbad och häll över fyllningen på den kalla cheesecaken. Ställ tillbaka kakan i kylen, så att toppingen stelnar. Dekorera med jordgubbar och citronmeliss vid serveringen.