Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Jordgubbscheesecake på kladdkaksbotten

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 125 st har redan röstat

Här är en cheesecake och kladdkaka i ett. Toppa den goda chokladbottnen med en färskostkräm med passionsfrukt och jordgubbar, detta recept på en svalkande cheesecake är en given succé. Perfekt att unna sig en het sommardag!

Läs också: Fantastiskt god frusen jordgubbscheesecake med vit choklad!

Ingredienser

10 bitar

Kladdkaksbotten:

  • 100 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg

Cheesecake fyllning:

  • 5 st passionsfrukter
  • 200 g philadelphiaost, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 st äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mosade jordgubbar

Garnering:

  • färska jordgubbar

Så här gör du

  1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner det smälta smöret och äggen, ett i taget. Häll smeten i formen.
  3. Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Kakan stelnar ytterligare när den kallnar. Låt kakan kallna helt, men ta den inte ur formen.
  4. Dela passionsfrukterna och gröp ur dem. Mixa dem och sila genom en sil. Spara saften.
  5. Vispa ost, socker, vaniljsocker till en slät smet. Rör ner äggulorna, en i taget. Vispa grädden ganska hårt och vänd ner den tillsammans med passionssaft och jordgubbsmos.
  6. Häll smeten över bottnen. Täck över och frys tårtan minst 4 timmar. Ta fram tårtan cirka 20 minuter innan servering och garnera med jordgubbar.
8 kommentarer om "Jordgubbscheesecake på kladdkaksbotten"