Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Jordgubbsbakelse

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 stycken

Mandelkaka

  • 100 g smör, mjukt
  • 3 ¾ dl mandelmjöl
  • 2 dl lättströ
  • 3 ägg

Tillbehör

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 ½ dl jordgubbssylt, sockerfri
  • 4 dl jordgubbar
  • 1 msk riven kokos

Till garnering

  • eventuellt pensé, viol, doftpelargon eller någon annan ätbar blomma

Så här gör du

  1. Mandelkaka: sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg bakplåtspapper i en form, cirka 25 × 25 centimeter.
  3. Vispa ihop smör, mandelmjöl och lättströ. Vispa i ett ägg i taget.
  4. Grädda mitt i ugnen i cirka 15–17 minuter.
  5. Låt svalna. Skär upp i åtta bitar.
  6. Montering: vispa grädden.
  7. Lägg sylt och grädde mellan två mandelkaksbitar.
  8. Lägg på sylt och grädde på den översta biten.
  9. Garnera med en halv jordgubbe på varje bakelse och strö över kokos.
  10. Dekorera med en pensé eller annan ätbar blomma om du vill.