Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Jordgubbar med digistivekrisp och vaniljkräm

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

Vaniljkräm

  • 0,5 st vaniljstång
  • 2,5 dl standard mjölk
  • 3 st ägggulor
  • 0.75 dl socker
  • 1,5 msk maizena
  • 15 g smör

  • 2 dl jordgubbar
  • 5 st digestivekex
  • 1 msk smör att steka i

Så här gör du

  1. Vaniljkräm: Börja med att dela vaniljstången och skrapa ur frön. Koka ihop vailjstång, frön och mjölk. Låt stå och dra i ca 30min så att smakerna verkligen kommer fram
  2. Vispa äggulor, socker och maizena vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner vaniljmjölkenoch vispa tills det är helt slät
  3. Häll tillbaka i kastrullen och rör konstant under tiden krämer sjuder tills att den tjocknar. Obs! Den får inte koka! När den har rätt konsitens ta av från värmen och låt svalna
  4. Smula sönder digistivekexen och stek i smör tills det fått lite färg
  5. Skölj och skiva jordubbar och lägg i botten av en skål. Varva sedan med digistivekripsen och vaniljkräm så det blir några lager