Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Jordärtskockssoppa – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 213 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 600 g jordärtskockor
  • 6 potatisar
  • 2 schalottenlökar
  • 1 1/2 l hönsbuljong (utspädd)
  • 1 dl vispgrädde
  • färsk timjan
  • salt och svartpeppar
  • rapsolja till stekning
  • 12 skivor bacon

Så här gör du

  1. Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs i olja i en tjockbottnad kastrull tills löken är genomskinlig.
  2. Koka upp vatten till buljongen separat. Skala jordärtskockorna och potatisen och låt dem koka med buljongen tills de är helt mjuka.
  3. Slätmixa soppan med en stavmixer och späd med grädden. Smaka av med salt och peppar.
  4. Häll upp soppan i tallrikar och toppa med färsk timjan.
  5. Stek baconskivorna i en panna med olja på hög värme så att de knapersteks. Låt dem rinna av på hushållspapper.
7 kommentarer om "Jordärtskockssoppa – recept"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Mallgrodan

      Vad roligt! Vi kan inte annat än hålla med, den är verkligen supergod. /Stina, webbredaktör Mittkök.se

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Aurora Christiansdotter

      Hej,
      Och tack för din fråga. Det här är en ganska lätt soppa i grunden. Adderar du bacon blir det fler kalorier men det gör också soppan mer mättande.
      Mvh Mittkök-redaktionen

  • Anders Soxbo
    Anders Soxbo

    Vad ska man göra med löken? Lägger man i den på slutet?

  • Anders Herlitz
    Anders Herlitz

    Hur gör man bäst för att skala denna lite knöliga ingrediens?

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Anders Herlitz

      Det kan vara lite knepigt. Om skockan har ett tunt skal räcker det med att skrubba den. Annars krävs en liten och vass kniv för att lyckas, var bara försiktig så du inte gör dig illa. Lycka till önskar vi på Mitt kök!