Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Jordärtskockssoppa

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g Jordärtskockor
  • 3 st Potatisar
  • 2 st Vitllöksklyfta
  • 1 msk Smör
  • 1,5 dl Vitt vin
  • 0.5 l Vatten
  • 2 st Hönsbuljongterning
  • 3 dl Vispgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • tryffelolja

Så här gör du

  1. Fräs samtliga ingredienser med smör i en kastrull
  2. Häll över vinet och låt det koka ihop i en 1 minut. Tillsätt vatten och lägg i bjuljongtärningarna. Rör om och låt detta sjuda i 15 minuter tills allt är mjukt.
  3. Mixa soppan i en matberedare / mixerstav. Rör i grädde och värm upp. Smaka av med salt och peppar
  4. Servera gärna med Parmesanchips. Riv lite parmesan (1,5 msk per person) och lägg i en jämn hög. Grädda i ugn (200grader) tills dem fått en ljus gyllene färg.
  5. Droppa gärna några droppar tryffelolja över varje tallrik.Servera gärna med lite knaperstekt bacon eller parmaskinka