Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Jitterbuggare – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

50 stycken

Mördeg

  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 200 g smör
  • 1 äggula

Maräng

  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker

Så här gör du

  1. Mördeg: Lägg vetemjöl, strösocker, smör i bitar och äggula i skålen till matberedaren, med kniven monterad. Mixa snabbt ihop till en deg. Låt den vila inplastad i kylen.
  2. Maräng: Vispa äggvitorna i en ren bunke med ren visp till hårt skum, tillsätt strösockret, lite i taget, under fortsatt vispning. Marängen ska bli tjock och blank.
  3. Sätt ugnen på 175 grader. Ta ut mördegen från kylen och dela den i två delar. Kavla ut varje del till en kaka, cirka 16 × 30 cm. Fördela marängen på kakorna och rulla ihop från långsida, som till en rulltårta. Lägg upp rullen på en skärbräda och låt dem vila i kylen i 30 minuter.
  4. Skär rullarna i 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på plåtar med bakplåts- papper. Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt dem kallna på bakgaller. Förvara kakorna i kakburkar med lock! Kakorna går bra att frysa.