Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Jessicas vitlöksbröd

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4–5 skivor gott ljust bröd, behöver inte vara purfärskt
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 krm salt
  • 1 dl finhackad persilja

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg smör och olja i en skål.
  3. Pressa i vitlöken, och tillsätt salt och persilja och rör ihop till ett kryddsmör.
  4. Bred smöret på brödet.
  5. Lägg brödet på en plåt och rosta i ugnen i cirka 5 minuter tills smöret smälter och brödet blir lite krispigt i kanterna.
  6. Skär varje bröd i 2–3 bitar, lägg på ett stort fat och servera genast.