Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Jerkkyckling med mangosalsa

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Marinad

  • 2 Scotch bonnet chillifrukter, fint hackade
  • 3 lime, skal och juice
  • 4 vitlöksklyftor, fint hackade
  • 1 tum-stor färsk ingefära, skalad och fint riven
  • 3 tsk allspice
  • 1 tsk malen muskot
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk torkad oregano
  • 6 timjan stjälkar
  • 2 msk honung
  • 6 msk tomatketchup
  • ca 1 kg kycklingfilé

MANGO SALSA

  • 2 mango, skalad och tärnad
  • 1 ⁄2 gurka, tärnad
  • 4 salladslökar, fint hackade
  • 1 liten röd chili, fint hackad
  • 1 lime, juice
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 1 koriander

Så här gör du

  1. Marinera kycklingen, placera alla ingredienserna utom kycklingen i en stor återförslutningsbar påse och blanda ihop. Lägg kycklingen, förslut påsen och skaka tills allt är blandat. Vila i kylen för att marinera i minst 2 timmar eller över natten om du har tid.
  2. Blanda alla ingredienserna till salsa (utom koriander) i en skål och krydda med havssalt och svartpeppar. Blanda ner koriander när du är redo att servera.
  3. Ta ut kycklingen ur kylskåpet 30 minuter innan du är redo att grilla. Grilla kycklingbitarna i ca 15 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
  4. Servera kycklingen med mango salsa och några limeklyftor och koriander kvistar.