Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Råbiff – klassiskt recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 43 st har redan röstat

Råbiff på oxe som serveras med de klassiska tillbehören! Några andra namn på råbiff är biff tartar och tartarbiff. När du gör råbiff är det viktigt är att inte använda färdigpaketerad köttfärs. Köttet ska malas samma dag som du ska äta råbiffen.

Det här receptet är skapat av stjärnkocken Jennie Walldén.

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g oxinnanlår, nymalet
  • 2 msk olivolja
  • rikligt med nymalen svartpeppar
  • salt

Tillbehör

  • 4 äggulor
  • 1 finhackad rödlök
  • 4 msk dijonsenap
  • 2 msk cornichorn
  • 4 msk kapris
  • 5 cm pepparrot, nyriven
  • Peppar
  • Flingsalt
  • Vattenkrasse

Så här gör du

  1. Blanda köttet med hälften av all dijon, finhackad rödlök, hackad kapris och hackad cornichorn. Samt salt och peppar och 2 msk olivolja.
  2. Med lite olivolja, pensla insidan på passande formar.
  3. Gör ett hål i mitten och lägg varsin äggula i.
  4. Servera med övriga hackade tillbehör i små skålar.
  5. Toppa med vattenkrasse och riven pepparrot.
2 kommentarer om "Råbiff – klassiskt recept"