Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Köttfärssås – bästa receptet

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 796 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 selleristjälk
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 dl rött vin eller vatten
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk salt (eller mer efter smak) nymalen peppar
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1/2 tsk torkad timjan

Så här gör du

  1. Finhacka lök, morot och selleri så fint du kan. Fräs mjukt utan att det tar färg i olivoljan. Tryck till vitlöksklyftorna med knivbladets sida och finhacka. Låt fräsa med de andra grönsakerna i någon minut.
  2. Tillsätt köttfärs, lite i taget så att det bryns och inte kokar. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med någon minut.
  3. Tillsätt vin eller vatten och låt få ett snabbt uppkok.
  4. I med tomatkross, oregano, timjan, lagerblad i pannan. Salta och peppra.
  5. Låt puttra under lock i minst 20 minuter, gärna mer om du har tid.
  6. Servera med spagetti eller en grön sallad.
3 kommentarer om "Köttfärssås – bästa receptet"
  • Mikael Oebius
    Mikael Oebius

    Nytt recept som gör köttfärssåsen extra god, står det i teasern på expressen.se?
    Detta måste vara ett av de enklaste och mest använda basrecepten för en köttfärssås. Knappast revolutionerande nydanande.

  • Tomas Bellander
    Tomas Bellander

    Fast jag tyckte faktiskt att det var extra gott tack vare selleri som jag annars aldrig använder—

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Tomas Bellander

      Kul att du tyckte den var god Tomas 🙂 /Stina, webbredaktör.