Köttfärssås – bästa receptet

Foto: Mitt kök
Ingredienser
4 portioner
- 400 g nötfärs
- 1 gul lök
- 1 morot
- 1 selleristjälk
- 2 vitlöksklyftor
- 1/2 dl olivolja
- 3 msk tomatpuré
- 1 dl rött vin eller vatten
- 1 lagerblad
- 1 tsk salt (eller mer efter smak) nymalen peppar
- 400 g krossade tomater
- 1 tsk torkad oregano
- 1/2 tsk torkad timjan
Så här gör du
- Finhacka lök, morot och selleri så fint du kan. Fräs mjukt utan att det tar färg i olivoljan. Tryck till vitlöksklyftorna med knivbladets sida och finhacka. Låt fräsa med de andra grönsakerna i någon minut.
- Tillsätt köttfärs, lite i taget så att det bryns och inte kokar. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med någon minut.
- Tillsätt vin eller vatten och låt få ett snabbt uppkok.
- I med tomatkross, oregano, timjan, lagerblad i pannan. Salta och peppra.
- Låt puttra under lock i minst 20 minuter, gärna mer om du har tid.
- Servera med spagetti eller en grön sallad.
3 kommentarer om "Köttfärssås – bästa receptet"

Du kanske även gillar
Populära recept
Mikael Oebius
Nytt recept som gör köttfärssåsen extra god, står det i teasern på expressen.se?
Detta måste vara ett av de enklaste och mest använda basrecepten för en köttfärssås. Knappast revolutionerande nydanande.
Tomas Bellander
Fast jag tyckte faktiskt att det var extra gott tack vare selleri som jag annars aldrig använder—
Mitt Kök
Kul att du tyckte den var god Tomas 🙂 /Stina, webbredaktör.