Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladkräm med hallon, grädde och kaksmulor

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 279 st har redan röstat

Ingredienser

4 personer

  • 200 g choklad, gärna Marabou (ej över 60 procent kakao)

  • 1 1/2 dl vispgrädde

  • 250 g hallon

  • 1 1/2 dl grädde, löst vispad

  • 8 mördegskex, typ Brago

  • 30 g smör

  • 1 msk ljust muscovadosocker

  • 1/2 tsk nystött kardemumma


Så här gör du

  1. Koka upp 1 1/2 dl grädde och dra från plattan. Lägg i chokladen bruten i bitar och rör tills all choklad smält. Häll i 4 vida glas och låt svalna i kylen.

  2. Bryt kexen till smulor och stek i smör med socker och kardemumma. Låt svalna.

  3. När krämen blivit lite fastare lägg en klick grädde ovanpå, strössla kaksmulorna över och toppa med hallon. Servera!