Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Jarlsburgers med tzatsiki

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

12 portioner

Minihamburgare

  • 500 g köttfärs
  • 100 äggvita
  • 50 g Jarlsberg
  • peppar
  • timjan

Bröd

  • 25 g smör
  • 350 mjölk
  • 3 g torrjäst
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 250 g mjöl
  • 0,3 tsk bakpulver
  • Ett ägg, till pensling
  • 2 msk sesamfrön

Tzatsiki

  • 400 Snøfrisk
  • 1 vitlöksklyfta
  • en gurka
  • 100 naturell yoghurt
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Börja med hamburgarna. Hacka Jarlsbergosten fint och blanda med övriga ingredienser. Gör 12 färsbiffar till minihamburgarna. Stek i en medelhet panna med lite olja i 1 till 2 minuter på varje sida. Krydda efter smak.
  2. Nu till brödet. Värm ugnen till 180 ˚ C. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Blanda de torra ingredienserna och blanda med den ljumma mjölken, för att få till en jämn en deg. Låt degen vila i 30 minuter. Forma till små bullar (ca 15 g vardera) och lägg dem på en smord plåt. Låt dem vila tills de har fördubblats i storlek. Pensla uppvispat ägg över och strö över sesamfrön. Grädda dem i ugnen i 15 minuter.
  3. Dags för tzatsikin. Blanda yoghurt och Snøfrisk (färskost tillverkad på getmjölk) i en matberedare och smaka av med salt och peppar. Skala och skär gurkan i hälften. Ta bort fröna med en tesked. Riv gurkan och strö över lite salt. Låt stå i 15 minuter, och pressa sedan vätskan ur gurkan. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar efter smak.