Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Japansk yakunikufräs med ris

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 45 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g blandfärs
  • 1 msk sesamolja
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 1 tum ingefära, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackad
  • 1 msk socker
  • 1 knippe salladslök, skivad
  • 1 lime, juice

Söt Sojasås

  • 1 ⁄2 dl vatten
  • 1 ⁄2 dl socker
  • 1 ⁄2 dl soja

Tillbehör

  • Kokt ris, stekt ägg och koriander

Så här gör du

  1. Koka riset.
  2. Blanda sedan alla ingredienser till den söta sojasåsen, koka upp så att sockret löses upp, ställ åt sidan.
  3. Salta och stek färsen i het panna så att det får ordentligt med färg, det ska bli krispigt. Lägg sedan den krispiga färsen i en sil så all vätska rinner bort. Torka stekpannan. Fräs chili, ingefära, vitlök i sesamolja i ca 2min, tillsätt socker och häll tillbaka den krispiga färsen. Ha sedan i lime och salladslök. Servera allt med ett stekt ägg, den söta sojasåsen och koriander.