Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Japansk yakunikufräs med ris

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 43 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g blandfärs
  • 1 msk sesamolja
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 1 tum ingefära, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackad
  • 1 msk socker
  • 1 knippe salladslök, skivad
  • 1 lime, juice

Söt Sojasås

  • 1 ⁄2 dl vatten
  • 1 ⁄2 dl socker
  • 1 ⁄2 dl soja

Tillbehör

  • Kokt ris, stekt ägg och koriander

Så här gör du

  1. Koka riset.
  2. Blanda sedan alla ingredienser till den söta sojasåsen, koka upp så att sockret löses upp, ställ åt sidan.
  3. Salta och stek färsen i het panna så att det får ordentligt med färg, det ska bli krispigt. Lägg sedan den krispiga färsen i en sil så all vätska rinner bort. Torka stekpannan. Fräs chili, ingefära, vitlök i sesamolja i ca 2min, tillsätt socker och häll tillbaka den krispiga färsen. Ha sedan i lime och salladslök. Servera allt med ett stekt ägg, den söta sojasåsen och koriander.
6 kommentarer om "Japansk yakunikufräs med ris"
  • CAgH0614
    CAgH0614

    Hej , Såg det på TV 4 i morse blev inspirerad och ska prova det i morgon tillsammans med min fru Maine som då är ledig från jobbet

    Med vänlig hälsning

    C-A

  • Mia Kuoksa
    Mia Kuoksa

    Filip! Detta var supergott! <3 Hoppas du lägger ut fler goda asiatiska recept, gärna med kyckling också.. 🙂 // Mia

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Mia Kuoksa

      Gott eller hur!
      Med vänliga hälsningar
      Mitt kök-redaktionen

  • Henrik & Mia
    Henrik & Mia

    Hej, jag och min flickvän stod stressade i köket hemkomna efter en hel dag hårt tentapluggande. Någon droppade frågan ”skall vi laga japanskt?!”. Vi googlade och stötte på detta härliga recept. Vi älskar japanskt så bestämde oss för att testa. Det var fantastiskt, tack så mycket Filip.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Henrik & Mia

      Vad roligt att höra! Filips recept brukar vara supergoda!
      Med vänliga hälsningar Mitt kök-redaktionen