Japansk fläskkotlett med chiligurka

LEIF JACOBSSON
Ingredienser
4-6 kotlettmedaljoner ca 1,5 cm tjocka
- 1 huvud mangold
Glaze
- 2 msk soja
- 3 msk hoinsinsås (finns färdig på flaska)
- 1 msk chilisås
Gurka
- 0 ,5 gurka
- 1 dl pressad citron
- 2 tsk socker
- 1 tsk hackad färsk röd chili
Så här gör du
- Börja med gurkan: Rör ut sockret i citronsaften. Strimla gurkan i tunna band och lägg ner dem i citronsaften tillsammans med hackad chili. Ställ in i kylen att dra.
- Blanda ihop glazen. Stek eller grilla köttet cirka 2-3 minuter per sida och pensla med glaze på båda sidor ett par gånger under slutet av stektiden.
- Ta loss salladsbladen och doppa dem i olja, skaka av och stek några sekunder på varje sida. Strö över sesamfrön och salt.
- Servera köttet med mangold, gurka och eventuellt tunna morotsstrimlor.

Du kanske även gillar
Populära recept