Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Japansk fläskkotlett med chiligurka

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4-6 kotlettmedaljoner ca 1,5 cm tjocka
  • 1 huvud mangold

Glaze

  • 2 msk soja
  • 3 msk hoinsinsås (finns färdig på flaska)
  • 1 msk chilisås

Gurka

  • 0 ,5 gurka
  • 1 dl pressad citron
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk hackad färsk röd chili

Så här gör du

  1. Börja med gurkan: Rör ut sockret i citronsaften. Strimla gurkan i tunna band och lägg ner dem i citronsaften tillsammans med hackad chili. Ställ in i kylen att dra.
  2. Blanda ihop glazen. Stek eller grilla köttet cirka 2-3 minuter per sida och pensla med glaze på båda sidor ett par gånger under slutet av stektiden.
  3. Ta loss salladsbladen och doppa dem i olja, skaka av och stek några sekunder på varje sida. Strö över sesamfrön och salt.
  4. Servera köttet med mangold, gurka och eventuellt tunna morotsstrimlor.