Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Jamaican jerk chicken med rissallad & sval yoghurt

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 kycklingklubbor
  • 0,5 pkt yoghurt

Jerk blandning

  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 grön peppar, urkärnad och finhackad
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 krm kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk honung

Ris

  • 4 port ris
  • 1 rödlök
  • 0,5 vitlök
  • 1 röd paprika
  • 2 avokados
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk svarta bönor
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • ett par stänk tabasco
  • 2 krm salt
  • 0,5 ruccola

Så här gör du

  1. Rör ihop marinaden till kycklingen och lägg den i en påse. Dela kycklingklubborna i leden så att du får 8 bitar kyckling. Skär snitt i kycklingen och marinera den i påsen. Låt ligga tills det är dags att grilla.
  2. Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
  3. Börja grilla kycklingen. Grilla den först på direkt värme så att de får din färg. Lägg sen kycklingen lite åt sidan och grilla på indirekt värme. Pensla gärna ett par gånger med marinaden.
  4. Förbered alla grönsaker till rissalladen. Skala och finhacka löken och vitlöken. Skär paprikan i bitar. Kärna ur och tärna avokadon. Stek lök, paprika, vitlök i olja. Rör sen i ris & bönor. Smaksätt med vinäger, tabasco och salt.
  5. Servera med avokado, ruccola och en klick yoghurt.
  6. Tips: Det är lättare att grilla kycklingen om du kokar den i ca 10 min först inne på spisen. Koka kycklingen i rikligt med vatten med 1 tsk salt, 1 lagerblad och några pepparkorn. Låt den svalna något innan du marinerar den. Om du vill kan du byta ut svartpepparn mot kryddpeppar och varför inte riva i lite muskotnöt?
2 kommentarer om "Jamaican jerk chicken med rissallad & sval yoghurt"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Magnus

      Det tror vi inte ska vara några problem. Återkom gärna om du testar så vi får höra hur det blev! /Stina, webbredaktör Mittkök.se