Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Jalapeñoburgare med majshummus

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 stycken
  • 600 g nötfärs
  • 3 krm salt
  • 3 tsk worcestershiresauce
  • 2 msk fintärnad inlagd jalapeño
  • 4 skivor hamburgerost
  • 4 tortillabröd, size large
  • strimlad grönkål
  • skivad sharonfrukt
  • skivad rödlök

Majshummus (cirka 4 dl)

  • 4 dl tinad majs
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 3/4 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk rivet citronskal (från ekologisk eller tvättad citron)
  • 2 msk pressad citron
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk vatten, cirka
  • salt
  • nymald peppar

Till servering

  • rostade sötpotatisklyftor eller sötpotatispommes

Så här gör du

  1. Börja med hummusen: Mixa alla ingredienser utom vatten, salt och peppar. Späd med vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  2. Arbeta in salt, worcestershiresauce och jalapeño i färsen. Dela färsen i fyra delar. Rulla varje del till en boll, gärna ett par minuter per styck, det gör färsen mjuk.
  3. Forma färsen till burgare. Täck med plast och låt gärna vila en stund i kylen.
  4. Sätt ugnen på grill. Grilla eller stek burgarna, 2–3 minuter per sida. Flytta över dem på en smord plåt. Lägg en skiva ost på varje. Sätt in plåten i övre delen av ugnen tills osten börjar smälta.
  5. Värm brödet enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Lägg strimlad grönkål eller sallad i brödet. Lägg på burgarna i ena hörnet av brödet. Toppa med hummus, sharonfrukt och rödlök.
  7. Vik över brödet och vik sedan ytterligare en gång, så att brödet bildar en trekant runt burgaren.