Jalapeñoburgare med chipotlemajonnäs

Foto: Joel Wåreus
Ingredienser
4 portioner
Jalapeñoburgare
- 600 g nötfärs
- 1 jalapeño, finhackad
- 3 tsk cajunkrydda
- några droppar liquid smoke eller 1 msk rökig BBQ-sås
- 1 tsk salt
- flingsalt
- svartpeppar, malen
- smör till stekning
- 4 cheddarost
Tillbehör
- 1 chorizo
- 2 jalapeño
- 4 hamburgerbröd
- 1 gemsallad
- 8 tomatskivor
- ½ rödlök
Chipotlemajonnäs
- 2 dl majonnäs
- 2-3 msk chipotlepasta
Så här gör du
- Jalapeñoburgare: Blanda alla ingredienser utom cheddarosten. Forma till burgare och stek burgarna i smör eller grilla dem, pensla med olja innan grillning.
- Salta med flingsalt och peppra. Lägg på cheddarosten de sista minuterna så hinner den smälta lite.
- Chipotlemajonnäs: Blanda ihop majonnäs och chipotlepasta.
- Servering: Stek eller grilla korven, skär den i ½-centimetertjocka skivor.
- Skiva jalapeñon och stek skivorna i en stekpanna.
- Stek eller grilla bröden och lägg på tallrikar. Lägg på sallad, tomatskivor, burgare, korv, rödlök och jalapeño. Servera med chipotlemajonnäs.

Du kanske även gillar
Populära recept