Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

J.S.B. där B står för Brownies (och S för Supercalifragilisticexpialidocious)

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

20 brownies
  • 300 g dyr, mörk choklad
  • 300 g osaltat och oekologiskt smör
  • 4 st ägg (gärna ekologiska från frigående höns)
  • 1 tsk oimiterad vaniljessens
  • 3,5 dl socker
  • 100 g valnötskärnor i stora bitar
  • 100 g mjölkchoklad i rejäla bitar
  • 100 g vit choklad i lika rejäla bitar
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Smält smör och mörk choklad över vattenbad.
  3. Ta bort röran från värmen, rör i socker, vaniljessens och ägg.
  4. Blanda mjöl, bakpulver, valnötter, mjölk- och vit choklad i en bunke.
  5. Blanda inte i några dumheter.
  6. Vänd ner mjöl/nöt/choklad-blandningen i den smälta choklad/socker/ägg-röran.
  7. Häll över geggamojan i en ugnssäker form av perfekt storlek klädd med smörinsmort bakpapper.
  8. Och swoooosh, in i ugnen!
  9. Vänta 20-25 minuter tills du inte står ut längre. Låt svalna i formen medan du tittar på. När dina brownies är i det närmaste svala, ta ut dem ur formen och skär dem i lagom stora kvadrater.
  10. Servera med, eller utan, men helst med, glass.
3 kommentarer om "J.S.B. där B står för Brownies (och S för Supercalifragilisticexpialidocious)"
  • je123
    je123

    Varför i hela fridens namn har ni skrivit ”4 st ägg från burhöns”- burhöns??? Varför ska äggen vara från burhöns och inte från frigående höns eller frigående ekologiska höns????

    Hade känts mycket vettigare om ni faktiskt hade försökt att påverka åt rätt håll, dvs att skriva ”4 från frigående höns eller frigående ekologiska höns”.

  • je123
    je123

    Och ja, jag förstår att det förmodligen är ett försök till ironi eller sarkasm, men tycker i vart fall att det är bättre att vara tydlig ock prata/skriva klarspråk.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till je123

      Hej, och tack för dina kommentarer. Det här är ett läsarrecept och innehållet i det svarar receptskaparen för men du har helt rätt i att man ska understryka vikten av att baka med ägg som är bra för djur och miljö. Stort tack för att du gjorde oss uppmärksamma på detta. Vänliga hälsningar Mitt kök-redaktionen.