Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Italienska rullader med krämig potatis och fänkålsgratäng

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portion

Gratäng

  • 600 g Potatis mjölig sort
  • 1 Strimlad gul lök
  • 0,5 Stor strimlad fänkål
  • 3 dl Grädde
  • 2 dl Mjölk
  • 1 tsk Salt
  • 2 krm finmalen vitpeppar
  • 2 pressad vitlöksklyftor
  • 1,5 dl Färsk riven parmesanost

Rullader

  • 8 Bitar lövbiff
  • 8 
skivor Parmaskinka

  • 1 tsk pesto till varje rullad
  • salt och svartpeppar efter smak
  • rapsolja till stekning

Servera med

  • Stor grönsallad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Häll grädde, mjölk, salt, vitpeppar och vitlök i en tjockbottnad kastrull. Skiva potatis och strimla fänkål. Lägg ner båda i gräddblandningen och låt det koka upp. Låt det puttra på spisen tills gräddblandningen kokat in något, cirka 5 minuter. Ta av kastrullen från spisen och rör ner skivad lök. Lägg allt i en ugnsform, in i mitten av ugnen cirka 30 minuter. När det är cirka 5-10 minuter kvar, lägg på riven parmesanost.
  2. Lägg ut lövbiffarna på ett fat. Salta och peppra på båda sidor. Bred över 1 tsk pesto på en varje lövbiff på ena sidan, lägg en skiva parmaskinka på och rulla samman. Fäst ihop dem med tandpetare.
  3. Hetta upp en stekpanna med rapsolja.Ta några tag med pepparkvarnen när du steker dem! Stek rulladerna gyllnebruna på alla sidor, det går ganska snabbt, så stek inte för länge för köttet kan lätt bli torrt.
  4. Servera gratängen med rullader och en stor god grönsallad.