Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Italiensk pasta med tofu i tomatsås

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 20 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner
  • 1 förpackning tofu i olja, t ex SoFine Mediterranean Herbs Tofu för italienska smaker
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 2 msk vitt vin
  • 1 tsk vitlök, hackad
  • 100 g krossade tomater
  • 1/2 röd chili
  • 1/2 dl bladpersilja, grovhackad
  • svartpeppar
  • salt

Pasta

  • 100 g Cappelini (tunn spagetti)
  • 1 l vatten
  • 2 tsk salt

Så här gör du

  1. Förbered samtliga ingredienser för tillagning. Sätt på en gryta vatten för pastan på spisen.
  2. Häll av oljan från tofun i en bunke, du kommer att använda hälften. Spara resten till en god salladsdressing.
  3. Hetta upp en stor stekpanna på spisen. Häll hälften av oljan i pannan och låt den bli varm. Stek vitlök, lök och chili i oljan tills det doftar men inte tar färg. Tillsätt det vita vinet och koka upp. Tillsätt tomaterna.
  4. Dags att koka pastan, salta vattnet och lägg ner pastan. Cappelini blir klar på runt tre minuter, men läs om koktiden på pastapaketet.
  5. Tillsätt tofun till stekpannan och vänd runt försiktigt, smaksätt med salt och peppar.
  6. När pastan är klar, häll av vattnet men spara lite pastavatten i en kaffekopp. Tillsätt pastan till pannan tillsammans med persiljan. Späd eventuellt med lite pastavatten, vänd runt och servera.