Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Italiensk kycklingplanka

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

  • 4 kycklingfiléer

  • 2 msk pesto, färdigköpt

  • 4 parmaskinka

  • 1 msk olivolja


Potatismos:


  • 1 kg mjölig potatis

  • 3-4 dl gul mjölk

  • 6 soltorkade tomater

  • 3 msk basilika

  • 30 g smör

  • 1 äggula

  • salt

  • peppar


Parmesanchips

  • 
40 g parmesanost


Till servering

  • 
tomater


Så här gör du

  1. Parmesanchips: Sätt ugnen på 200 grader. Riv osten på ett rivjärn­. Lägg den rivna osten i matskedsstora högar med ganska stora avstånd (osten flyter ut) på en plåt med ­bakplåtspapper. Ställ in i knappt 10 minuter i ugnen.

  2. Potatismos: Skala och koka potatis­ mjuk i saltat vatten. Värm mjölken. Mosa potatisen och blanda i mjölken. Hacka soltorkade tomater och basilika fint och rör i. Rör i smör och äggula. Smaka av med salt och peppar.

  3. Kyckling: Skär ett snitt i fileérna och fyll det med pesto. Linda parmaskinka runt filéerna. Stek filéerna runtom i olja så de får fin färg. Dela filéerna tvärs över och lägg på plankan.

  4. Lägg på potatismos. Ställ in i ugnen i cirka 15 minuter. Ta ut och dekorera med parmesanchips, ­tomater och extra pesto.