Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Italiensk grillsallad med mozzarella

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 personer
  • 250 g haricots verts, helst färska
  • 250 g salladsärtor (suger snaps)
  • 1 knippe salladslök
  • 250 g späd, grön sparris
  • 4 salsiccia, italiensk korv
  • 4 stora skivor grovt lantbröd
  • 250 g grovriven eller smulad mozzarella
  • 1 näve rucola

Dressing

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 liten pressad vitlök
  • salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Tänd grillen.
  2. Skölj och ansa bönor och lök. Lägg dem i en skål med lite olivolja salt och peppar. Blanda och flytta sedan över dem i en grillform. Sätt formen på grillen, rör om då och då så att de grillas runt om.
  3. Pensla grillgallret med olivolja.
  4. Blanda dressingen.
  5. Skölj sparrisen och skär bort den nedersta, grövsta delen av stjälken. Pensla dem med olivolja och grilla dem i 5-6 minuter, rulla dem runt hela tiden så att de inte bränns. Grilla tills sparrisen är mjuk men fortfarande spänstig.
  6. Lägg korv (ev. delad på mitten) och bröd på grillgallret och grilla tills korven är genomgrillad och brödet krispigt
  7. Skär salsiccian, sparris och lök i bitar och lägg dem i en stor skål med bönor och ärtor. Häll över dressingen och blanda noga men försiktigt. Skär brödet i tärningar. Vid serveringen smula över mozzarella, strö över brödtärningar och toppa med ruccola.